• Juventa 1 verliest laatste wedstrijd

    10 jun 2024 Beheerder
  • Zaterdag 8 juni was de laatste speelronde in de 1e klasse. Waar Juventa vorige week het kampioenschap had behaald, was het HKC die door een verliespartij bij Thrianta de strijd om degradatie weer had opengegooid. Bij winst waren de Hengeloërs zeker van klassebehoud. Scheidsrechter Van Garderen floot deze middag. De belangen bij de thuisploeg waren bij de start direct zichtbaar en namen brutaal een 5-0 voorsprong. Juventa deed wat terug tot 5-2 waarna Schorn genoodzaakt was een time-out te nemen. Vanaf 5-2 was het spel van de kampioen iets beter en kon onder aanvoering van Luca Conradie (die de geblesseerde Joost van der Noordaa verving) terugkomen in de wedstrijd. Er werd gerust met 9-7.

    Een niet al te beste eerste helft, maar als de uitploeg zich wist te herpakken kon er zeker nog wat worden gedaan in de tweede helft. Maar al gauw werd duidelijk dat de met scherp schietende thuisploeg met de winst aan de haal ging. Al snel liep de thuisploeg uit naar 18-11. Daarna werd er ruim gewisseld bij Juventa en zodoende konden junioren Koen Spit (hij maakte zijn debuut), Jade Sikkenga en Niek van der Noordaa invallen. Ook Mandy Colling en Nino Conradie vielen in. De doelpunten werden door beide ploegen vanaf 18-11 eerlijk verdeeld naar een 23-16 eindstand. De ploeg uit Hengelo handhaafde zich in de 1e klasse en konden feestvieren. Juventa liet na zich te bewijzen als terechte kampioen en sloot de dramatische korfbaldag in mineur af. De vervangers waren in deze wedstrijd voor Juventa het enige pluspunt. Luca Conradie werd topscoorder met zes doelpunten en alle invallers maakten een sterke indruk. Dat belooft nog veel goeds voor in de toekomst. 

    Op de andere velden werden eveneens teleurstellende resultaten behaald. Het tweede wist in Zutphen niet te winnen. Met een 17-13 eindstand werd het kampioenschap door de Zutphenaren binnengehaald. 
    Ook het derde kon zaterdag het kampioenschap binnenslepen. Een gelijkspel voldeed, maar in een wedstrijd waarin het zich terug knokte werd er uiteindelijk jammerlijk verloren met 14-10.