• Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van Juventa aan tegen het bekende Amicitia uit Vriezenveen.

Gezien de resultaten op het veld tegen Amicitia ging Juventa vol vertrouwen de wedstrijd in. Echter verloopt het zaalseizoen voor Amicitia een stuk soepeler tot nu toe. Het beloofde daarom een spannende wedstrijd te worden.

De Hardenbergers begonnen de wedstrijd in een gewijzigde formatie, vanwege een blessure van Peter Tigelaar mocht Joost van der Noorda zijn verdiende basisdebuut in het eerste maken.

Juventa begon voortvarend aan de wedstrijd. Over verschillende schijven werd makkelijk gescoord waardoor te thuisploeg in de beginfase uitliep naar een 6-1 voorsprong.

Hierna stokte de doelpuntenproductie bij Juventa, terwijl de gasten beter in de wedstrijd kwamen. Tevens had juventa de pech dat Lianne Hutten met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten. Voor Juventa en voor Lianne is het hopen dat deze blessure meevalt. Vanaf 7-7 bleven beide teams aan elkaar gewaagd, waardoor er halverwege een stand van 9-10 op het bord stond.

Het begin van de tweede helft was helaas voor Juventa het tegenovergestelde van de eerste helft. De gasten kwamen goed uit de kleedkamer en maakten 3 treffers op rij.

Hierdoor moest Juventa de rest van de wedstrijd in de achtervolging. Met veel passie en strijd werd er voor elk punt gevochten, waardoor de Hardenbergers via 10-14 terugkwamen tot 15-15. Juventa kon onder andere door sterke invalbeurten van Nino Conradi en Lynn Dekker bijblijven tot 17-18, maar hierna was het Amicitia die door 5 treffers op rij de wedstrijd in het slot gooide.

Een zware domper voor Juventa, de wedstrijden laten zien dat ze op dit moment net iets tekort komen om een rol van betekenis te spelen in de overgangsklasse.

Echter heeft het een gretige en leergierige selectie en een enthousiaste coach, en hiermee zullen ze in de tweede helft van dit zaalseizoen blijven vechten voor lijfsbehoud in de overgangsklasse.

Foto's van deze wedstrijd tegen Amicitia zijn te zien in de menubalk onder het kopje Foto's

Volgende week beginnen de returns en treed Juventa om 18.30 aan tegen KVW.

Het tweede team van Juventa heeft hele belangrijke zaken gedaan om het einddoel kampioenschap te bereiken. In een spannende wedstrijd was het team van Rick Zomer te sterk voor directe concurrent KVZ.