• Juventa wint eerste thuiswedstrijd.

  19 nov 2023 Beheerder
 • Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van Juventa zich opmaken voor haar eerste thuiswedstrijd in sporthal De Beek. Tegenstander was de voor Juventa onbekende promovendus De Zwaluwen 1.

  Om 18:40 floot scheidsrechter Wim Spenkelink voor de start van de wedstrijd. Juventa begon moeizaam aan de wedstrijd en had enkele aanvallen nodig om tot haar eerste doelpunt te komen. De Zwaluwen reageerden hier direct op door de 1-1 te maken.

  Hierna kon Juventa het eerste gat van 2 doelpunten slaan door op 3-1 te komen. De gasten kwamen terug tot 3-3 maar daarna was het Juventa die liet zien over meer kwaliteit te beschikken dan de Zwaluwen. Met fraaie aanvallen en goede combinaties was de stand na 20 minuten spelen 10-4. Het leek dan ook een makkelijke avond te worden voor de Geel-zwarten, maar niks was minder waar. Aanvallend stokte het zo nu en dan en was het combinatiespel ver te zoeken. Verdedigend werden afspraken niet nagekomen waardoor de gasten uit Zevenaar te makkelijk konden scoren. Ruststand 12-9.

  In de rust werd benadrukt dat aanvallend de wisselvalligheid er uit moest de tweede helft en dat er met meer lef en overtuiging verdedigd moest worden.

  Echter was het beeld van de tweede helft gelijk aan het einde van de eerste helft. De Hardenbergers wisten maar niet los te komen met als resultaat dat de stand 5 minuten voor tijd gelijk was getrokken: 17-17. Na een time-out wist Juventa onder aanvoering van scherpschutter Joost van der Noorda en Peter Tigelaar het bevrijdende gat van 3 goals te maken. In de slotminuut wisten de gasten nog eenmaal de korf te vinden, maar de overwinning was een feit: eindstand 20-18.

  Met deze overwinning staat Juventa nu ongeslagen op een gedeelde eerste plaats.

  Volgende week reizen de Hardenbergers af naar Nijmegen om daar de ongeslagen status voort te zetten. De uitwedstrijd tegen Noviomagum begint om 15.15.

  De foto's van deze wedstrijd zijn te zien in de menubalk onder het kopje Foto's.

  Het tweede team heeft afgelopen zaterdag geen spaan heel gelaten van tegenstander NKC uit Nijverdal. In een puike pot heeft het team van Kevin Wanschers laten zien één van de titelkandidaten te zijn in hun klasse. Eindstand 25 – 7.

  Volgende week reist het tweede af naar Nijeveen om daar tegen DOS 46 4 de goede lijn voort te zetten.