• Informatieboekje

  Korfbal
  Het spel wordt gespeeld door een team van 8 personen. Een team bestaat uit 4 dames en 4 heren. In twee vakken, een aanvalsvak en een verdedigingsvak wordt geprobeerd door middel van samenspel de bal in de korf van de tegenstander te schieten. De jeugd tot en met ca. 10 jaar speelt monokorfbal. D.w.z. 4 tegen 4 in één vak op 2 korven. Voor deze leeftijd gelden aangepaste spelregels om het spel zo leuk en afwisselend mogelijk te maken. Na twee doelpunten (of bij de jeugd op tijd) wordt er gewisseld van functie. De aanvallers worden verdedigers en de verdedigers worden aanvallers.

  Door het gemengde karakter (dames en heren) en de wisseling van functie (aanval en verdediging) ontstaat er een afwisselend en dynamisch spel. Er zijn veel regels simpel te leren en ook de techniek is binnen korte tijd onder de knie te krijgen door middel van training. Oefening baart kunst!

  Informatie?
  Natuurlijk is iedereen van harte welkom om kennis te komen maken met korfbal en Juventa. Dit kan door middel van een paar keer meetrainen, een wedstrijd bijwonen, ….. noem maar op! Meer weten ? Neem gerust contact met ons op via onderstaande e-mailadres:

  Email: ledenadministratie@juventa-hardenberg.nl

  Geschiedenis van Juventa
  Sinds 10 mei 1979 bestaat de korfbalvereniging Juventa in Hardenberg. Klein begonnen, maar door de jaren heen uitgegroeid tot een vereniging met een ledenaantal van momenteel zo’n 300 leden. Veel jeugd, bestaande uit kangoeroes, pupillen en aspiranten. Een grote juniorengroep en 6 seniorenteams. Daarnaast is er nog een sportieve recreantengroep waar gezelligheid en plezier voorop staan. Alle teams spelen hun competitiewedstrijden op de zaterdag. We beschikken over een fantastische kunstgrasaccommodatie “De Kruserbrink” aan de Parkweg in Hardenberg. Daar worden tijdens het veldseizoen alle trainingen gegeven en alle thuiswedstrijden gespeeld. Ook heeft de club de beschikking over een eigen gezellige kantine en ruime kleedgelegenheden.

  Zomer- en wintertijd!
  Naast het gemengde karakter in het veld, kenmerkt korfbal zich ook door de afwisseling in speelruimte. In het najaar wordt er buiten gekorfbald op kunstgras op sportpark “De Kruserbrink” aan de Parkweg. In de winterperiode verhuist de hele vereniging naar Baalderveld, sporthal De Beek is dan ons “thuishonk”. Zodra de avonden langer worden en de temperaturen lager, is de overdekte uitoefening van deze sport een uitkomst. Ook dan spelen we de wedstrijden op zaterdag, alleen meer verspreid over de hele dag. In de winterperiode wordt er een gehele zaalcompetitie afgewerkt. Na de competitie in de sporthal gaan we in het voorjaar (vanaf eind maart/ begin april) weer terug naar het veld om daar aan de tweede helft van de veldcompetitie te beginnen. Ongeveer half juni is het seizoen afgelopen.

  Enkele belangrijke zaken
  Ouders van jeugdleden worden gevraagd bij toerbeurt te rijden naar uitwedstrijden. Onkosten kunnen worden gedeclareerd. Tevens worden de shirts van het gehele team op toerbeurt gewassen door de ouders. Ook worden ouders ingepland om ca. 1 x per jaar te helpen bij het schoonmaken van de kantine. Als u dit perse niet wilt kunt u dat aangeven.

  Korfbal en gezelligheid
  Het gemengde karakter van korfbal staat garant voor gezelligheid. Maar om de gezelligheid te vergroten wordt er naast de sport zelf van alles georganiseerd. Vele jeugdactiviteiten en festiviteiten voor jong en oud worden verdeeld over het seizoen georganiseerd. Bijvoorbeeld een Sinterklaasfeest, schutterstoernooi, disco, jeugdkampen, playbackshow, wedstrijd ouders tegen de kinderen etc. Ook ouders van jeugdleden worden bij onze club niet vergeten. Naast deelname aan bovenstaande zaken, wordt er een beroep gedaan op hun medewerking. Denk bijvoorbeeld maar aan het vervoer naar uitwedstrijden, het schoonmaken van de kantine e.d.

  Korfbal en kosten
  Maandelijks wordt er contributie afgeschreven via automatische incasso. Hoeveel deze contributie bedraagt kunt u terugvinden op onze site www.juventa-hardenberg.nl Verder zijn er geen kosten aan deze sport verbonden. Voor wedstrijdshirts wordt gezorgd. Spelers dienen slechts over geschikte schoenen en zwarte broek of rokje te beschikken!

  De wedstrijden en trainingen
  Alle trainingen worden vnl. gehouden op maandag-, woensdag- en/of donderdagavond. De jeugd traint meestal tussen 17:00 uur en 20:00 uur. De senioren komen daarna. De kangoeroegroep speelt nog geen competitie, zij trainen op zaterdagmorgen. Een training duurt meestal tussen 1 tot 1,5 uur. Sommige teams trainen 2 keer per week (selectieteams). De andere teams trainen 1 keer per week. De wedstrijden voor de jeugd worden meestal op zaterdagmorgen gespeeld, in de zaal ook wel ’s middags. De junioren en senioren spelen op de zaterdagmiddag. De recreanten spelen regelmatig een toernooi tegen recreantenteams van andere verenigingen.

  Lid worden?
  We zouden het leuk vinden als je lid wordt van Juventa. Na een paar keer meetrainen heb je vast de smaak van het korfballen te pakken. Vul dan z.s.m. het opgaveformulier in, dat je kunt vinden elders op deze website. Dan kun jij al snel elke week korfballen!

  Spelerskaart
  Als je lid wordt zal je gelijk een recente digitale pasfoto moeten inleveren voor je spelerskaart.
  Dit kan je doen bij ledenadministratie@juventa-hardenberg.nl